درک شرایط محیطی برای تولید محصولات کشاورزی در آینده حیاتی است و هر گونه تغییر در استفاده از زمین، اثرات گستردهای در کل اکوسیستم طبیعی دارد که باید برای این تاثیرات برنامهریزی شود.
جمعآوری، انتخاب، انبار کردن و کشت بذرهای ذرت از چوبهای ذرت رنگی ویژه باعث شد تا ذرت رنگینکمانی به وجود آید. این نوع ذرت در کنار ذرت سنتی کاشته شد و گردههای این دو نوع ذرت با یکدیگر آمیختهشده و نمونهای جدید را به وجود آورد. هرسال درکشت های متوالی، ذرتهایی درخشانتر و با طرحهای روشنتر به وجود آمد.
از کل آبهایی که سالانه در جهان مصرف میشوند، ۷۰ درصد در بخش کشاورزی، ۲۰ درصد در بخش صنعت و فقط ۱۰ درصد برای مصارف خانگی بهکار میروند. بدین ترتیب، صرفهجویی در بخشی که کمترین سهم را دارد راه حل مناسبی برای حل مشکل کمآبی نیست.
پروژه تمام مکانیزه باغ پسته ۲۲۵ هکتاری مجهز به سامانه آبیاری قطره ای با سرمایه گذاری بالغ بر ۱۸۵ میلیارد ریال و اشتغال مستقیم ۷۰ نفر و غیر مستقیم ۷۵ نفر و پیشبینی تولید (بعد از تکمیل ظرفیت) ۱۳۵۰ تن پسته تازه و ۵۰۰ تن پسته خشک، افتتاح می شود.
براساس گزارش مرکز آمار و خدمات فناوری وزارت جهاد کشاورزی، حدود ۷۶۰ هزارتن گندم وارد سامانه بانک کشاورزی شده است که با هماهنگیهای صورت گرفته با شرکت غله قرار است در مرحله اول ۵۰ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شود.
مهمترین موضوع در راستای عرضه گندم در قالب سیاست قیمت تضمینی، نظام انبارداری است. تولید گندم در خوزستان بیش از ۱.۸ میلیون تن در سال است که بخشی از آن توسط کشاورزان مصرف میشود
بهمنظور تأمین تداوم و امنیت این زنجیره مهم، روشهای مرسوم و سنتی، دیگر جوابگوی نیازهای روز نبوده و لذا راهکارها و شیوههای نوینی را در باید در امر تولید جستجو کرد.
مبنای این نوع کشاورزی این است که از مواد شیمیایی مصنوعی استفاده نشود، البته در این حوزه آفت کشهایی با منشا طبیعی و گیاهی و همچنین کودهای بیولوژیک داریم. در حال حاضر بالغ بر هزار نوع کود بیولوژیک در دنیا وجود دارد که خوشبختانه در کشور نیز در حد عمده و مناسبی تولید شده است.
امسال با مشکلاتی به دلیل کمبود بارشها مواجه هستیم و لازم است تا کشاورزان را به کشت محصولاتی با نیاز کمتر به آب ترغیب کنیم و در این راه فکر، همراهی همه دستگاهها و همدلی در شرایط بحرانی ضروری است.